
ابر روان کننده بتن رادون (RADON)
ابر روان کننده بتن رادون (RADON) مادهای بسیار مناسب برای کاهش آب به سیمان و تولید بتنهای پر مقاومت است. خاصیت حفظ اسلامپ طولانی مدت این ابر روان کننده، تولید بتن را در فصل تابستان و هوای گرم، برای کارخانههای بتن آسان مینماید.
با استفاده از این ابر روان کننده، کارخانههای بتن آماده دغدغه کاهش اسلامپ بتن را در محل پروژه نخواهند داشت. در ادامه با ویژگیها، مزایا، مقدار و روش مصرف این ماده بیشتر آشنا خواهیم شد.
دو روش مصرف برای این محصول پیشنهاد میشود:
- افزودن تمام مقدار ابر روان کننده مورد نیاز به بتن در هنگام تولید: در این روش، لازم است ابر روان کننده بعد از افزودن سیمان به بتن اضافه شود تا عملکرد بهتری داشته باشد. بدیهی است اگر ابر روان کننده با مقداری از آب بتن رقیق شده و سپس به بتن اضافه گردد، میتواند بهتر در بتن پخش شده و عملکرد بهتر و سریعتری داشته باشد.
- افزودن مقداری از ابر روان کننده بتن رادون به بتن در محل تولید (بچینگ) و افزودن مقداری ابر روان کننده بتن پالادیوم در محل پروژه: این روش برای بتنریزی با مسافت بالای ۲ ساعت و هوای بسیار گرم توصیه میشود. با استفاده از این روش، ابتدا لازم است با ابر روان کننده رادون میزان آب مصرفی را کاهش داد تا مقاومت لازم حاصل شود و سپس در محل پروژه با اضافه کردن ابر روان کننده پالادیوم، صرفاً روانی بتن را افزایش داد تا بتن به راحتی پمپاژ شود.
لازم به ذکر است با توجه به خاص بودن شرایط پروژه، میتوان روشهای دیگری را برای مصرف این محصول پیشنهاد داد. جهت دریافت مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.
میزان مصرف این ماده از ۰٫۱ تا ۱ درصد وزن سیمان است و بسته به نوع طرح اختلاط بتن این ماده، هر قدر مقدار مصرف این ماده بالاتر باشد، میتواند کاهندگی آب بیشتری داشته باشد، روانی بیشتری در بتن ایجاد کند و حفظ اسلامپ طولانیتری در بتن داشته باشد.
به عنوان نمونه: برای بتن با عیار ۴۲۰ کیلوگرم بر متر مکعب و اسلامپ ۳ سانتیمتر، با افزودن مقدار ۲ کیلوگرم در متر مکعب از این ماده، اسلامپ ۱۸ سانتیمتر حاصل شد و پس از گذشت یک ساعت در دمای ۲۵ درجه، روانی بتن به عدد ۱۴ سانتیمتر رسید (یعنی تنها ۳ واحد افت اسلامپ در ۱ ساعت). مقاومت ۷ روزه استوانهای هم به عدد ۴۱ مگاپاسکال رسید.
نکته: این آزمایش در شهر قم و با ماسه معدن همایی و نخودی معدن الماس و سیمان تیپ ۲ دلیجان انجام شد؛ البته بدیهی است تغییر مصالح و شرایط، منجر به ایجاد نتایج متفاوتی میشود.